zaterdag 11 oktober 2008

Vallen, opstaan en weer doorgaan


In deze blog wil ik het hebben over dat vallen, opstaan en weer doorgaan. Inderdaad net zoals dat liedje van Herman van Veen. Veel mensen hebben volgens hen niet in huis wat er voor nodig is om hun doelstellingen te bereiken. Ze proberen het wel, maar ja het is zo druk en de kinderen zijn ook nog eens lastig en de hond was laatst zwanger geworden door de kat van de buren...

Excuses.
We hebben vroeg al geleerd om er mee klaar te staan als je ouders weer eens hun verantwoordelijke preek afstaken. Of wanneer de leraar op school je het onmogelijke vroeg en je vroeg naar die opdracht waar je drie weken de tijd voor had gekregen. Drie weken. Wat waren ze snel om. Ik heb er zelf vaak mee te maken gehad en eveneens de gevolgen ervan mogen ervaren. Ook ik stond vaak na het vallen weer op, alleen duurde het toen wat langer voor ik weer op mijn benen stond en door had wat er zojuist was gebeurd. Kreeg ik nou net een slecht cijfer, en moest ik nu ook nog een extra opdracht inleveren? Maar ik heb het al zo druk...

Excuses. We deden het al toen we jong waren en we doen het nog steeds. We kunnen de mooiste dromen hebben en dat is fantastisch natuurlijk. Zonder dromen kun je niets creëren. Maar als je het plan hebt opgevat om je dromen ook werkelijk te laten worden dan moet er actie volgen om dan moeten er plannen worden gemaakt. Moeten? Ja moeten. Want met dromen alleen en op je gevoel afgaan kom je er niet als je echt iets wil. Of dat nu het veranderen van je lichaam is in dat droomfiguur dat je altijd al wilde hebben, of dat je droomt over een andere carrière. Wat het ook is. Laat je dromen volgen door actie en maak een goed en gestructureerd plan. Mocht je een droomfiguur tot je doel verheven hebben dan kan ik als coach je daar prima bij helpen. Ik kan de mooiste programma’s voor je klaarzetten en je de beste technieken leren. Je hebt dus een goed en gestructureerd plan nodig om je droomfiguur te creëren. Maar dan ben je er nog niet. Volharding is dan het volgende wat zult moeten opbrengen en met mijn coaching zal dit geen enkel probleem zijn.

Het beste voorbeeld van iemand die zijn dromen najoeg en zich door niets en niemand liet afleiden was Arnold (geen achternaam nodig). Arnold wilde als jongen van 14 al kampioen bodybuilding worden. Hij gebruikte de kennis van een ieder die hem verder kon helpen en negeerde iedereen die hem voor gek verklaarde en negatief naar hem en zijn doelstellingen was. 4 jaar later had hij zijn eerste wedstrijd gewonnen en zouden er nog vele volgen. Daarna wilde hij de best betaalde filmacteur worden en hoewel Arnold een vreselijk Duits accent had leken zijn kansen op succes uiterst klein. Maar met het nodige doorzettingsvermogen en zijn overredingskracht lukte het hem om een producent zo gek te krijgen dat ze een film met hem zouden draaien. Deze eerste film flopte, net als de tweede. Maar hij zette hoe dan ook door en liet zich niet ontmoedigen door deze teleurstellingen. Hij viel en stond weer op. Zijn doorbraak kwam met de film Conan, en als snel volgde zijn bekendste film: The Terminator. Na vele succesfilms was Arnold de vest betaalde acteur in Hollywood.

Het duurde niet lang of hij had zijn zinnen gezet op de politiek in het land wat hem veel had gegeven. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Na veel kritiek in de media werd Arnold Schwartzenegger met veel stemmen voor gekozen tot gouverneur van California. Onlangs is hij herkozen. Wat ik hiermee wil duidelijk maken dat het niet uitmaakt hoe gek je idee of dromen ook zijn. Laat je door niemand afleiden en ga er voor!

Wees consequent in je gedrag als het gaat om voeding en beweging en je zult veel sneller resultaten zien. Als je niet tevreden bent met je huidige baan, ga dan niet zitten klagen dat je het zo slecht hebt. Je creëert je eigen ellende door er in te blijven zwelgen. Zoek oplossingen en ze zullen komen. Geloof in verbetering en er komt verbetering. Als je niets doet om je wensen te vervullen zal er ook niets gebeuren...

Nutrado Lifestyle Coaching heeft de gereedschappen in huis om je lichaam uit te dagen en je geest te prikkelen. Mentaal geven mensen altijd sneller op dan hun lichaam dat zal doen. Neem een fitness oefening als een leg press. Doel: 8-12 herhalingen met als rode draad door de training: progressieve belasting om het lichaam uit te dagen om te veranderen. Als je jezelf niet uitdaagt train je na twee weken nog steeds met het zelfde gewicht en doe je nog steeds keurig 12 herhalingen. Het gevolg: geen prikkel voor het lichaam, en je mentale beleving is allang in slaap gevallen. Wakker worden! Denk aan je doel. Elke training probeer je iets meer te doen dan je lichaam de vorige keer kon tillen. En dat lukt omdat je lichaam na een goed uitgevoerde training sterker wordt.

Dit geld overigens ook voor de cardio/conditietraining. Stap eens wat vaker uit die comfortabele zone waar je al weken of maanden in traint en zet de weerstand een tandje hoger, of verhoog het tempo eens wat vaker. Oké het is even wennen en zwaar, maar daar wordt je lichaam nou juist sterker, fitter, gezonder, mooier en levendig van. Hier krijg je niet alleen energie van, je straalt het ook uit. En dit voelt zo goed dat je het steeds weer wilt voelen. Onthoud dus dat rust roest en dat waar geen verandering is zal er geen groei plaatsvinden. En dat bedoel ik in de breedste zin van het woord. En wees niet bang om te vallen. Het gaat erom of én hoe je weer opstaat.Geen excuses meer.
Aan de slag!

Geen opmerkingen: