zondag 12 oktober 2008

Vroegdiagnostiek rukt op!

Het is zover. Een nieuwe certificering is weer binnen. Dit betreft een NIPED certificering die me de mogelijkheid bied om deel uit te maken van een landelijk gezondheidsinitiatief die werknemers en particulieren in staat stelt hun gezondheid op proffesionele wijze te testen en zich hierin te laten adviseren. Het NIPED is een instantie die zich richt op het voorkomen van ziektes en klachten nog voor de klant ziek wordt.

Het adviseren is het gedeelte wat ik samen met nog 25 andere personal trainers in Nederland op me mag nemen. Hartstikke leuk natuurlijk en nuttig!
Vaak krijgen mensen na het doen van een test een vage uitslag en daar moeten ze het dan mee doen. Door de preventie consulenten wordt dit veel proffesioneler getackeld.

Nutrado Lifestyle Coaching deed al veel aan coaching en ik ben blij dat ik nu ook mag meewerken aan dit project waar hopelijk veel werkgevers ook het nut van in zullen zien.

Hieronder de informatie zoals deze op het internet te vinden is.

De Personal Preventie Consulent
Voor mensen die willen weten hoe het met hun gezondheid is gesteld worden allerlei gezondheidschecks aangeboden. Zo'n gezondheidscheck brengt de gezondheid en een persoonlijk risicoprofiel van de deelnemer in kaart. Maar wat als uit de check blijkt dat het wenselijk is dat de deelnemer zijn of haar gezondheid verbetert? Vaak ontbreekt het aan een professionele follow-up. Vitalavie brengt hier met zijn personal preventieconsulenten verandering in. De personal preventieconsulent helpt de deelnemer een vertaalslag te maken van de uitslag van de gezondheidscheck naar een verantwoord plan om de vitaliteit te verbeteren. In een gesprek van 30 minuten kijkt de personal preventieconsulent:
Welke vervolgstappen de deelnemer kan nemen, hoe de deelnemer de verandering het beste kan aanpakken, naar welke samenwerkingspartners kan worden doorverwezen.

Een personal preventieconsulent heeft aan de hand van een vragenlijkst of een ander soort onderzoek een gesprek met een deelnemer. De oorsprong van de naam ligt bij De Nationale Gezondheidscheck, het Preventiekompas, van het NIPED, een kennisinstituut dat met de top van de Nederlandse wetenschap samenwerkt aan gezondheidpreventie. Het PreventieKompas is een uitgebreide gezondheidscheck waar zowel particulier als bedrijven aan deelnemen. Er wordt gewerkt met een internetvragenlijst, aangevuld met een onderzoek en een gesprek met een personal preventieconsulent.

Meer informatie op www.preventiekompas.nl



www.nutrado.nl
www.knowhowfitnesstrainer.com
www.knowhowfitness.blogspot.com

Geen opmerkingen: